Sara Tadić, učenica gimnazije „Slobodan Škerović" osvojila je Honorable mention na XXIX Uneskovoj Međunarodnoj filozofskoj olimpijadi u konkurenciji preko 90 učesnika iz 45 zemalja sa svih strana svijeta. Olimpijadu je otvorio slovenački predsjednik, Borut Pahor.

Crnogorski predstavnici na ovom takmičenju u kontinuitetu nižu uspjehe već pet godina. Učenici naše škole su u tom periodu osvojili četiri Honorable mention - pohvale od šest, koliko je ukupno osvojeno.

Olimpijada se ove godine održavala onlajn, a učesnici su radove pisali pod budnim okom posmatrača i u najsavremenijem programu koji ne dozvoljavava bilo kakvu zloupotrebu, više o programu na sajtu: exam.net.  Pomalo ironično, tema Sarinog eseja vezana je za život u svijetu odeređenom tehnikom.

Pored Sare, na ovogodišnoj olimpijadi učestvovao je i maturant naše gimnazije, David Vukićević koji je, sa drugim bivšim učenicima naše škole, Nenadom Drmačem, Ilijom Miljkovcem i Jovanom Despotom, vodio filozofski kafe za učesnike olimpijade.

Sarin uspjeh je utoliko veći što je postignut u veoma teškim uslovima, i uglavnom samo uz rad sa predmetnim profesorom Slobodanom Kršikapom koji je, tako, i njen istinski mentor.