U ponedjeljak, 22. februara, održan je ogledni čas iz biologije u II-A odjeljenju, kod profesorice Mirjane Popović, na temu Skrivenosjemenice Crne Gore s osvrtom na region Skadarskog jezera.

U uvodnom dijelu časa, učenice Iskra Klikovac, Una Đurišić i Iva Dragaš prezentovale su lekciju kroz ranije pripremljenu prezentaciju. Kroz ovakav vid nastave učenici su aktivno učestvovali u povezivanju ranije obrađenih lekcija s konkretizacijom na lokalitet Skadarsko jezero. Učenici su povezivali naučeno s primjerima iz prakse, u ovom slučaju biljne vrste koje se nalaze u regionu Skadarskog jezera, i određivali kojim familijama navedene vrste pripadaju.

Na kraju, profesorica Mirjana Popović je s učenicima izvršila rekapitulaciju pređenog gradiva u vidu puzzle asocijacije, s ciljem da prepoznaju biljne vrste prisutne u regionu Skadarskog jezera.

Svi učenici su pružili svoj aktivni doprinos u organizaciji časa. Ovaj ogledni čas bio je u korelaciji s informatikom, matematikom, ekologijom, geografijom i turističkom geografijom. Času su prisustvovale pedagogica Gordana Arsović i profesorica biologije Marijana Laković.