Na nedavno održanom Evropskom školskom prvenstvu u Trebinju odbojkaški tim Gimnazije „Slobodan Škerović” osvojio je zlatnu medalju.

Tim povodom u školi je održana svečanost kojoj su, pored naših šampionki i profesora-mentora Marka Garčevića, prisustvovali i ministar prosvjete Miomir Vojinović, direktor Direktorata za sport Zoran Jojić, predsjednik Crnogorskog školskog sportskog saveza Budimir Vukićević, te predstavnici Uprave škole.

Direktorica škole Biljana Vučurović u obraćanju prisutnima istakla je da je ovo izvanredan uspjeh našeg školskog tima. Ona je kazala da su odbojkašice Gimnazije pokazale „predanost, strast prema igri i hrabrost u suočavanju sa izazovima na terenu”. Takođe, direktorica je zahvalila Crnogorskom školskom sportskom savezu, kao glavnom finansijeru odlaska na takmičenje, Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada koji je novčano podržao naš tim, te Odbojkaškom savezu na pozajmljenoj opremi.

Prestižnu titulu šampionskog tima Evrope, svojim velikim talentom i marljivim radom, osvojile su učenice: Una Mitrović, Maša Simović, Sanja Rudan, Mija Milić, Anastasija Anđelić, Kristina Božović, Marija Cvijović, Marija Popović, Ksenija Krunić, Manja Vuković. Uz to, treba pomenuti i da je učenica Kristina Božović proglašena za najboljeg korektora prvenstva, dok je Uni Mitrović pripala titula najboljeg tehničara.