Međunarodni dan tolerancije - 16. novembar, obilježen je u Gimnaziji nizom zanimljivih aktivnosti.

U okviru sociološke sekcije „Dinastija Kontić”, kojom koordinira profesorica Milosava Mrdak-Mitrović, organizovana je prezentacija koju je pripremila učenica Maša Radenović, nakon koje su učenici diskutovali o toleranciji i zaključili da je to vrijednost koju treba njegovati.

Obilježavanju ovog značajnog datuma svoj doprinos dali su i učenici na času francuskog jezika kod profesorice Ivane Konstantinović. Učenicima je prvobitno podijeljen pripremljeni materijal  kao polazna osnova za rad i diskusiju na datu temu. Nakon što je profesorica upoznala učenike sa temom časa, na tabli su ispisani kratki pojmovi na francuskom jeziku koji objašnjavaju svaki vid tolerancije. Čas je nastavljen diskusijom o temama kao što su: poštovanje i prihvatanje različitih kultura iz cijelog svijeta, dopuštanje različitih mišljenja i govora,odobravanje religija koje su različite od naše itd.

Ovakvim aktivnostima Gimnazija je još jednom pokazala svoju značajnu vaspitno-obrazovnu ulogu i važnost koju ima za kreiranje ukupnog društvenog ambijenta.

 

OBILJEŽEN MEĐUNARODNI DAN TOLERANCIJE Međunarodni dan tolerancije - 16. novembar, obilježen je u Gimnaziji nizom...

Posted by JU Gimnazija "Slobodan Škerović" on Saturday, 20 November 2021