Učenici I-K, III-E1, III-E2 i III-I obilježili su Dan broja pi koristeći poeziju, prezentacije, glumu, kviz i klavirsku muziku inspirisanu ovom matematičkom konstantom.

Učenici dvojezičnih odjeljenja svoj dio programa izveli su na engleskom jeziku, dok su učenici I-M odjeljenja Dan broja pi obilježili na času računarstva i informatike.

U vrijeme odmora, na TV-u u holu, emitovala se trominutna animacija koju su, za prve Dane matematike, uradili Mladen Janković i Smilja Vukićević.

Osim ovih aktivnosti, učenici su u međusmjeni dijelili kolače i bukmarkere u obliku broja pi u holu Škole. Bilo je i zagonetki, rebusa, slagalica i zadataka za sve zainteresovane.

Takođe, na oglasnom panou u holu Škole izloženi su radovi i asocijacije posvećene ovom broju. Izložbu na panou organizovale su i dijelom same kreirale profesorice Marijeta Jovićević, Viktorija Belada i Dejana Mijušković.

Srećan Dan broja pi ‒ poruka je učenika i profesora koji su pripremali aktivnosti za ovaj dan!

OBILJEŽEN DAN BROJA PI Učenici I-K, III-E1, III-E2 i III-I obilježili su Dan broja pi koristeći poeziju, prezentacije,...

Posted by JU Gimnazija "Slobodan Škerović" on Tuesday, 15 March 2022