U ponedjeljak, 21. marta, u čast Svjetskog dana šuma, učenici Ekološke sekcije, zajedno sa svojim profesoricama Anicom Medenicom, Marijom Kojić, Ljiljanom Jovićević i Julijanom Popović, posjetili su Gimnaziju „Petar I Petrović Njegoš” u Danilovgradu.

Đaci i profesori naše škole u Danilovgradu su sa profesorom Željkom Vujovićem i učenicima njegove Ekološke sekcije organizovali akciju u znak obilježavanja ovog važnog datuma.

Akcija se ogledala u tome što su u dvorištu škole posađene dvije sadnice skadarskog duba (Quercus robur), koji je nekada gradio nizijske šume naših ravnica. Skadarski dub je zakonom zaštićena vrsta hrasta u Crnoj Gori, koja je ujedno i endemska vrsta. Prisutna je u Bjelopavlićkoj ravnici, na Skadarskom jezeru i u delti rijeke Bojane. Ova vrsta se može naći samo na ovim lokalitetima i nigdje više na svijetu.

Nakon završene akcije sadnje održana je i prezentacija „Svjetski dan šuma”, gdje su učenici predočili značaj obilježavanja ovog datuma, ali i karakteristike šuma Crne Gore, njihov značaj, ali i probleme koji su prisutni.

Učenici i profesori ponijeli su lijepe utiske sa jednodnevne akcije, uz posebnu zahvalnost direktoru škole u Danilovgradu Miloju Aranitoviću i profesoru  Željku Vujoviću na profesionalnom i toplom dočeku.