Učenički parlament Gimnazije „Slobodan Škerović“ organizovao je okrugli sto pod nazivom „Značaj kompetencija koje stičemo tokom školovanja za naš lični i profesionalni razvoj” − povodom Međunarodnog dana srednjoškolaca.

Učesnici su predstavnici učeničkih parlamenata Gimnazije „Petar I Petrović Njegoš“,  Danilovgrad, Gimnazije „Cetinje“, Srednje stručne škole s Cetinja, SMŠ „Ivan Uskoković“, SSŠ „Sergej Stanić“ i Gimnazije „Slobodan Škerović“ iz Podgorice. Na okruglom stolu su se predstavile Andrea Mićanović, prošlogodišnja učenica podgoričke gimnazije i đak generacije, Sanja Crvenica, takođe bivša učenica naše škole i dobitnica titule najaktivnija srednjoškolka u Crnoj Gori i bivša maturantkinja danilovgradske gimnazije Marija Popović, s postignutim vanrednim rezultatima u nastavi i vannastavnim aktivnostima.

Pozdravila ih je direktorica Zoja Bojanić-Lalović, čestitala im Dan srednjoškolaca i studenata i uputila ih na važnost razvoja učeničkih kompetencija.

Maturanti Vasilisa Milošević i Andrej Vukčević otvorili su okrugli sto u ime Đačkog parlamenta, govoreći o vannastavnim aktivnostima kao važnom segmentu u razvoju ličnosti. Razgovarali su s gostima o raznim pitanjima vezanim za vještine i praktična znanja.

Predstavnici učeničkih parlamenata razmatrali su buduće zajedničke akcije, posebno u okviru neformalnih aktivnosti, koje značajno doprinose ličnom i profesionalnom razvoju učenika.

Marko Milikić, predstavnik Đačkog parlamenta Gimnazije "Slobodan Škerović" govorio je na panel diskusiji "Učenički parlamenti − značaj i uloga u zajednici", organizovanoj u Omladinskom centru od strane Unije srednjoškolaca Crne Gore