Profesorice stručnog aktiva psihologije priključile su se obilježavanju Evropskog dana borbe protiv trgovine ljudima kroz edukativne i preventivne aktivnosti s učenicima.

Profesorica Mirjana Đurović, u okviru psihološke sekcije, realizovala je radionicu s ciljem da učenici iskustveno upoznaju dinamiku odnosa žrtve i nasilnika. Članovi sekcije izradili su i kreativne postere kao doprinos podizanju svijesti o problemu trgovine ljudima. Profesorice Biljana Babović, Milena Pajović i Dijana Janković održale su tematske časove u okviru kojih su učenici prepoznali koji faktori utiču na rasprostranjenost ove pojave, ko su vulnerabilne grupe i kako se mladi ljudi mogu zaštititi od potencijalnih opasnosti vrbovanja i otmice. Posebno su se osvrnuli na eksploataciju djece kroz dječje prosjačenje i sklapanje maloljetničkih brakova.

U večernjim satima, u saradnji s volonterima Crvenog krsta Crne Gore, održana je projekcija filma "Sestre". Predstavnici CKCG održali su i kratko predavanje na temu trgovine ljudima, a nakon filma razgovaralo se o oblicima trgovine ljudima, mjerama opreza i sl.