Javni čas u vidu međupredmetne saradnje u školskoj biblioteci organizovali su u ponedjeljak, 15. maja, nastavnik istorije Radomir Radonjić i nastavnica psihologije Valentina Marković.

Oni su sa učenicima odjeljenja II-E1 pokazali povezanost istorije i psihologije kao dvije zasebne nauke kroz temu „Ples i igra”. Učenici su prikazali ples kroz istoriju i psihologiju od praistorije do danas. Analizom različitih vrsta plesa kroz muziku i igru dočarali su nam kako se folklor i danas njeguje kod nas i koliki je zapravo njegov značaj. Sagledavajući psihološko-istorijski aspekt plesa, sproveli su i intervju sa instruktorkom plesnog studija „Sonrisa”, koji su detaljno analizirali. U nastavku časa iskoristili su skeč da prikažu značaj terapije plesom koja se danas koristi svuda u svijetu. I za kraj su naši talentovani učenici otpjevali pjesmu koja je bila propraćena igrom i pozitivnom energijom.

Cilj je bio da našim učenicima pružimo priliku da izraze svoju kreativnost, kao i da rade na komunikaciji i međusobnoj saradnji. Vodili smo se, a i vodićemo se u nastavku rada, stavom da ograničenja zaista postoje samo u našim umovima. A ako koristimo našu kreativnost, otvaramo vrata beskonačnih mogućnosti, što su oni na ovom času i dokazali.