U subotu, 22. maja, održan je međunarodni turnir 5. Asteriks kup u Nišu u obje sportske discipline taekwondoa, sportskoj/olimpijskoj borbi (kyorugi) i tehničkoj disciplini izvođenje formi (poomsae).

Turnir je okupio 864 takmičara/ki iz 97 klubova, iz 18 država i predstavlja već godinama jedan od značajnijih turnira u regionu.

Na turniru su nastupile i naši učenice Sara Arifović i Sara Dragojević, članice TK „Akademac”, kao reprezentativke Crne Gore u okviru Montenegro poomsae tima i svojim nastupom doprinijele da tim reprezentacije Crne Gore osvoji ekipno 1. mjesto u tehničkoj disciplini izvođenje formi (poomsae). Seniorka Sara Arifović osvojila je dvije medalje (u kategoriji individualno − srebro i u kategoriji tim − zlato), dok je juniorka Sara Dragojević osvojila jednu medalju (u kategoriji individualno − zlato).

U nastupu za TK „Akademac” Sara Dragojević osvojila je još jednu medalju (u kategoriji tim − zlato).

Vuk Vuletić, učenik I-S3 odjeljenja osvojio je zlatnu medalju pobijedivši u tri borbe: u prvoj predstavnika Srbije 7-4, u drugoj takođe predstavnika Srbije 13-6, dok je u finalu pobijedio predstavnika Rumunije rezultatom 11-7. Nakon uspješnog takmičenja i napornog puta Vuk se odmah odazvao pozivu za fudbalsku utakmicu na terenu s odjeljenjem naše škole I-S2 i svojim redovnim školskim obavezama.

Naši sportisti su naš ponos!