U koordinaciji sa Ambasadom Turske u Podgorici organizovan je „Ljetnji kamp Jedrene- platforma saradnje balkanskih gradova”, koji je realizovan od 7. do 12. jula 2024. godine. Među 300 učesnika iz svih zemalja Balkana bilo je i deset predstavnika naše škole u pratnji psihološkinje Tamare Tanjević.

Za skoro nedjelju dana, koliko je putovanje trajalo, učenici su imali odličnu priliku da usavršavaju turski jezik ili nauče prve riječi novog jezika, iskuse život u studentskim domovina, vide kako izgledaju neke od turskih obrazovnih institucija, steknu nove prijatelje, upoznaju značajna mjesta svjetske istorije o kojima su ranije učili. Učenici su posjetili lokacije na kojima se odigrala čuvena Galipoljska bitka, moreuz Dardaneli i vidjeli most ,,Čanakale 1915” za koji kažu da je najduži viseći most na svijetu. Imali su priliku da plivaju u Egejskom moru, da uče tradicionalni turski ples i uživaju u sportskim aktivnostima.

Uz izvrsno druženje, brojne aktivnosti i dobro raspoloženje putovanje je brzo prošlo i ostavilo brojne lijepe uspomene i iskustva.