У петак, 31. маја, у свечаној сали Гимназије, у оквиру Астрономске секције, одржан је јавни час „Све експедиције послате са Земље за посматрање и упознавање тајни васионе“.

На самом почетку професори Сузана Вујошевић и Владимир Поповић додијелили су захвалнице ученицима: Ени Кујовић, Михаилу Бабићу, Андрији Вукчевићу и Вуку Јовићевићу. Затим су присутне упознали с програмом и радом Астрономске секције у нашој школи и приказали различите макете летјелица и сателита које су наши ученици припремили за овај час. 

Ученици су презентовали које су све мисије послате са Земље с циљем да се спусте на површину Мјесеца, као и летјелице које су лансиране ради проучавања Сунца. Након тога су презентовали које су све мисије лансиране за испитивање унутрашњих и спољашњих планета Сунчевог система. Присутне су упознали и с основним карактеристикама Свемирске станице „Мир“, као и Међународне свемирске станице, као и с карактеристикама „Хабловог“ и „Џејмс Веб“ телескопа. На самом крају ученици су представили видео гдје су приказали како изгледа комуникација посаде на Међународној свемирској станици снимљена на различитим језицима.

Јавном часу присуствовала је помоћница директорице Ана Мирановић, колеге из Актива физике Николија Лаловић, Милисав Шћепановић и Никола Бућковић, као и колегинице из других актива Сања Марковић, Маријета Јовићевић и Викторија Белада. Часу су присуствовале професорице физике из основних школа Биљана Величковић, Јадранка Радовић, Весна Ђуришић и Сања Анђелић са својим ученицима.