Jавни час из енглеског језика у одјељењу 2-К одржан je 20. фебруара. Присуствовали су родитељи ученика поменутог одјељења, директорица Биљана Вучуровић и педагогица Гордана Арсовић.

Тема часа је било усвајање новог вокабулара, метафора и идиома с именима животиња. Иако се ради о захтјевнијем дијелу програма, ученици су били охрабривани, од стране наставника, да познатом лексиком и кроз контекст, у паровима, разумију нови вокабулар. Били су веома успјешни у томе. Није им сметало присуство поменутих гостију на часу. Напротив, били су врло мотивисани, опуштени, те је час био успјешан, а атмосфера на часу је била веома пријатна.

С обзиром на то да је у овом одјељењу блок час, родитељи су присуствовали и другом часу. Тема часа је била разговор на тему дивљих животиња, оправданости постојања ЗОО вртова, спортском лову. Ученици су врло зрело и аргументовано износили своје ставове. Умију да дебатују, да саслушају другога и да се супротставе на учтив начин, примјерен простору у којем се налезе − учионици. У другом дијелу часа приказан је документарни програм у коме су представљени случајеви у којима је дивља животиња спасила човјека, те су ученици имали дивну поруку за крај часа − да би људи некада могли да уче од животиња када је у питању емпатија.

Родитељи су изразили захвалност што су били позвани на час. Изјавили су да им је било пријатно, да су задовољни што су свједочили савременој настави у пријатном амбијенту, уз употребу медерне технологије. Предметна професорица је захвалила родитељима на издвојеном времену. Такође, пренијела је родитељима да је срећна што ради с оваквим одјељењем.