Članovi Ekološke sekcije, s profesoricama biologije Anicom Medenicom, Marijom Kojić i Ljiljanom Jovićević, prisustvovali su promociji priručnika „Pomoć pticama štapom i kanapom“, prvim takve vrste u regionu, autorke Bjanke Prakljačić.

Interaktivno predavanje za studente i srednjoškolce održano je u EU info centru pod nazivom „Ptica na mom dlanu“, u ambijentu izložbe fotografija biljnih i životinjskih vrsta  koju je pripremio Centar za zaštitu i proučavanje ptica.

Učenicima  je opisan postupak pružanja pomoći  povrijeđenoj ptici,  prvi koraci zbrinjavanja, kako je nahraniti, ugrijati, kada je potrebno pozvati stručnu pomoć, a kada situaciju treba prepustiti prirodi, jer nekada ljudska intervencija napravi veću štetu. Prezentovane su  i opasnosti kojima izlažu sebe i ptice kojima pomažu, težina posla koja ih očekuje i odgovornost koju imaju.

Primjerak priručnika „Pomoć pticama štapom i kanapom” možete pronaći u biblioteci naše škole, prostorijama EU info centra, a elektronsku verziju možete naći na linku:

 http://www.euic.me/wp-content/uploads/2019/12/Pomo%C4%87-pticama-%C5%A1tapom-i-kanapom.pdf