Klub talentovanih učenika Gimnazije „Slobodan Škerović“ predstavio se na Međunarodnom podgoričkom sajmu knjiga s dvije antologije i pratećim CD-om.

U antologiji poezije „Zasjene tišine“ nalaze se pjesme pet gimnazijalki, mladih pjesnikinja koje su hrabro zakoračile u stvaralačke poetske prostore: Danice Rajković, Varje Vučeljić, Nevene Đuretić, Sare Vujisić i Teodore Orlandić. Ilustracije je uradila Milica Šuškavčević. Naši učenici Aleksandar Ujkić, Helena Perović, Maša Bojić, Darja Miljanić, Janko Bracanović,  Milica Sošić, Milica Vušanović, Luka Nakić, Andrija Strugar, Andrea Dašić, Anja Piperović, Sabina Malević i Milena Medenica preveli su po jednu pjesmu svake od autorki na šest jezika koji se izučavaju u Gimnaziji „Slobodan Škerović“: na engleski, italijanski, francuski, njemački, ruski i španski jezik. Redaktorka je profesorica Jelena Gošović-Perović, a urednica Sanja Marjanović. 

„Stare niti, nova tkanja“ naziv je antologije proze u kojoj su eseji i priče Julije Đoković, Sergeja Pavlovića i Marijane  Kraljević. Ilustratorka je Nastasija Radonjić. Uz ovu knjigu je štampan i CD, koji predstavlja kompozicije koje su učenici Minea Kapičić i Jakša Vlahović komponovali i izveli na kreativnim časovima u okviru nastave književnosti. Koordinatorka ovog projekta je profesorica Mirjana Perović.