Gimnazija „Slobodan Škerović” i ove godine učestvovala je na Međunarodnom podgoričkom sajmu knjiga i obrazovanja koji se šesnaesti put održao u garaži Tržnog centra „Delta City”, od 8. do 14. maja.

Učešće na Sajmu započeto je brendiranjem i uređenjem štanda Gimnazije oko koga su se pobrinule profesorice Gorica Braunović i Jelena Pavićević, ali i značajan broj učenika naše škole. Zvanično predstavljanje upriličeno je u ponedjeljak, 9. maja, kada je direktorica Gimnazije Biljana Vučurović govorila o istorijatu ove ustanove i dosadašnjim dostignućima, nakon čega su profesori i učenici pričali o svom iskustvu kada su u pitanju specijalistička odjeljenja. Nemjerljiv doprinos da se Gimnazija na početku Sajma predstavi u što boljem svjetlu dali su i profesori Filip Jovićević, Tanja Bojić, Aleksandrina Vujačić, Jelena Lučić, Milica Usančević, a program su uljepšali školski hor i bend, koji su izveli nekoliko poznatih numera za prisutne, a kojim je dirigovala profesorica Darija Šćepanović. Tokom naredna dva dana Sajma, Gorica Braunović i Jelena Pavićević organizovale su likovnu radionicu „Dizajn plakata”, dok su profesori Maja Sekulović i Radoman Čečović povodom Svjetskog dana pisanja pisma osmislili radionicu „Dragi moj Hilmare...” na kojoj su gimnazijalci pisali i čitali pisma posvećena književnim junacima, prijatelju, budućnosti itd. Za ljubitelje prirodnih nauka profesori fizike Suzana Vujošević, Nikolija Svrkota, Milisav Šćepanović i Vladimir Popović upriličili su aktivnost „Fizika kroz svijet astronomije i eksperimenata”, dok su pretposljednjeg dana Sajma profesorice Smilja Vukićević, Sonja Šaković i Mirjana Pješčić vodile radionicu kluba Ručni rad „Magija veza”.

Kao rezultat predanog rada tokom Sajma, školi je posljednjeg dana ovog događaja stiglo i priznanje od organizatora za inovativan i maštovito opremljen štand.

Na kraju, ostalo je da se Gimnazija još jednom zahvali svima koji su doprinijeli da škola i tokom Sajma pokaže svoj prepoznatljiv kvalitet ‒ Upravi, Pedagoško-psihološkoj službi, profesorima koji su vodili radionice i dežurali na štandu, članovima Volonterskog kluba i Učeničkog parlamenta, kao i svim ostalim đacima zbog kojih vaspitno-obrazovna priča ove ustanove, koja obuhvata punih 115. godina, i dalje traje.

GIMNAZIJA NA SAJMU Gimnazija „Slobodan Škerović” i ove godine učestvovala je na Međunarodnom podgoričkom sajmu knjiga...

Posted by JU Gimnazija "Slobodan Škerović" on Friday, 20 May 2022