Evropski dan jezika, 26. septembar, obilježen je brojnim aktivnostima.

Profesorica Tanja Lučić organizovala je ogledni čas na engleskom jeziku, u skladu s preporukom Evropskog centra za moderne jezike Savjeta Evrope, s temom Climate Action for Peace. Profesori Jadranka Grbović i Vlajko Glušica organizovali su s učenicima kreativan čas ispunjen asocijacijama, recitacijama i pjesmom na više jezika. Kviz na francuskom, italijanskom i maternjem jeziku odžale su profesorice Ana Đelević i Marija Kopitović. Na časovima njemačkog jezika, profesori Nemanja Mašović i Iva Pesocki, kao i pripravnica Isidora Drašković,  profesorica Andrea Medin na času ruskog jezika, Ivana Ilić na času italijanskog, a Gordana Burić na času engleskog jezika − takođe su obilježili ovaj datum.
Evropski dan jezika obilježen je i na časovima španskog jezika. S učenicima se razgovaralo o značaju učenja stranih jezika, u vremenu u kojem su brojne prilike za učenje i usavršavanje u drugim zemljama.
Učenici su pokazali zavidno znanje u kvizu o poznavanju jezičke situacije u Evropi, koja predstavlja pravu lingvističku riznicu s preko 200 jezika koji se u njoj govore. Mladi hispanisti su se i zabavili uz igrice na više stranih jezika, a imali su priliku da pogledaju i video-zapis na temu sličnosti i razlike između španskog i italijanskog jezika.
Profesorica Nataša Bešović-Bulatović koordinirala je pripremu zanimljivog programa učenika dvojezičnih odjeljenja kojim su, u svečanoj sali Gimnazije, pokazali svoje umjetničke talente i jezičke kompetencije.