Ученици изборних група 331, 339, 327, 323 и 335 из предмета туристичка географија, у пратњи професора Момира Шћепановића, Биљане Станишић и Сање Марковић, обишли су у петак, 7. октобра, Цетиње, Његуше и Котор.

По доласку на Цетиње организовано је панорамско разгледање града-музеја и посјета Цетињском манастиру. Ђаци су имали прилику да обиђу и бројне институције културе попут Дворца краља Николе, Његошевог музеја (Биљарда), Умјетничког музеја Црне Горе, Владиног дома, ликовне галерије и свега онога по чему је пријестоница препозната и по чему привлачи пажњу бројних туриста.

Сљедећа дестинација били су Његуши. Ученици су обишли бројне сувенирнице са ручно рађеним предметима као и продавницу са познатим домаћим пољопривредно-прехрамбеним производима.

Након Његуша, упутили су се старим путем до Котора, одакле се пружао лијеп поглед на Боку которску, гдје су се ђаци фотографисали. У самом Котору, смјештеном испод Ловћена, ученици су имали прилику да посјете Природњачки музеј, а посебну пажњу привукли су им барокни торањ са сатом из седамнаестог вијека, ренесансна Кнежева палата, позоришна зграда, као и бисер средњовјековне архитектуре ‒ Катедрала Светог Трипуна.

Значај ових локација је неоспоран, те су ученици добили конкретну слику о туристичкој понуди овог дијела наше земље.