Центар за образовање одраслих ради као вечерња школа ЈУ Гимназије „Слободан Шкеровић”. Настава за сваки степен курса траје три мјесеца. Изводи се у новоопремљеним просторијама школе, два пута недјељно по 60 минута. Професори који су ангажовани на курсевима су андрагошки обучени да изводе наставу и раде према правилима Заједничког референтног оквира за језике (Comon European Framework of Reference for Languages). Настава се одвија у складу са савременим тенденцијама дигиталног друштва, у атмосфери динамичких, интерактивних и тематски занимљивих часова.

На основу Рјешења о издавању лиценце Министарства просвјете УП И број 060-38/2016-1 од 16. маја. 2016. године, Центар за образовање одраслих организује сљедеће курсеве страних језика: енглеског језика, италијанског језика, француског језика, њемачког језика, руског језика, шпанског језика.

Курсеви ће бити организовани за нивое: почетни – А1, нижи средњи – А2, средњи – Б1, виши средњи – Б2. Сваки ниво биће подијељен по степенима.

На крају завршеног степена полазник образовања полаже испит и добија Потврду о завршеној кључној вјештини (курсу).

Заинтересовани кандидати могу се пријавити координаторки образовања одраслих у канцеларији код секретара Гимназије од 11.00 ч до 14.00 ч или путем електронске поште Ova adresa e-pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript u vašem brauzeru da biste je videli..