Гимназија „Слободан Шкеровић” организовала је у петак, 17. јуна, у оквиру „Дана најбољих”, свечану додјелу дипломе „Луча”, престижне награде за остварен одличан успјех из свих предмета и примјерно владање. Ове године награђено је 190 ученика Гимназије, од којих је „Лучу А” добило 75 ђака, а „Лучу Б” 115.

Говорећи о овом дану, директорица Биљана Вучуровић нагласила је да он „својим значајем и љепотом многоструко превазилази било какав формални чин уручивања награда”, те да представља „најсвечанији празник који једна школа може да има”. Осврнувши се на претходни период, она је примијетила да је пут који су ученици прешли да би добили овако велико признање вриједан дивљења, посебно ако се има у виду да је то остварено у највећој средњој школи у Црној Гори која његује високе стандарде знања и постигнућа.  На том путу остваривања својих снова ученици су показали истрајност, пожртвованост, жељу, здраву амбицију, а несебично су им помагали и наставници у школи који су, како је рекла директорица Вучуровић, себе уградили у њих.

На крају обраћања, директорица је пожељела ученицима да и у будућности раде предано и континуирано како би били на нивоу својих очекивања, те у име колектива Гимназије, али и у своје лично име, још једном им честитала на дипломи „Луча”.