Након што су се рукометашице Гимназије вратиле са Свјетског школског првенства у рукомету за ученике средњих школа у Београду, гдје су оствариле узоран резултат освојивши четврто мјесто, у школи је у четвртак, 9. децембра, организован свечани пријем.

Овај догађај уприличен је у кабинету в. д. директорице Биљане Вучуровић која је рукометашицама, у своје, али и у име цијелог колектива Школе, честитала на сјајном успјеху и оствареном резултату, те исказала задовољство што су оне дио ове институције коју су достојно, као и цијелу Црну Гору, представљале. Такође, у склопу пријема, Школе је уручила и симболичне поклоне  рукометашицама у знак поноса на њих.

А разлога за понос је више. Још од онога дана када је стигао позив за учешће на такмичењу, и када су рукометашице, храбро, готово без дана припрема, као врхунски професионалци, и изнад свега добри људи и ученице, отишле за Београд – Гимназија је имала на шта да буде поносна. Један васпитно-образовна рад дао је своје најљепше плодове који су се можда још јасније видјели на крају такмичења када су се, свјесне резултата, и једнако скромне као на поласку, ученице вратиле кући. И тек на крају треба поменути и велики резултат. Бити четврти на свијету свакако је то. А рукометна прича наших рукометашица тек почиње.