У сриједу, 15. децембра 2021. године, покренута је Дигитална школа ‒ онлајн платформа за дигитално учење која се налази на сајту www.digitalnaskola.edu.me.

О значају платформе и свом искуству током њеног кориштења, мишљење на догађају изнијели су премијер Црне Горе Здравко Кривокапић, министарка просвјете, науке, културе и спорта Весна Братић, шеф представништва УНИЦЕФ-а Хуан Сантандер, наставник и ИЦТ координатор у Гимназији Младен Јанковић, Ана Лазовић ученица II-Е3 одјељења Школе, као и родитељ Јелена Ђуровић и дјевојчица предшколског узраста Јана Ђуровић.

Дигитална школа заснована је на платформи Learning Passport (Пасош за учење), коју су заједнички развили УНИЦЕФ, Microsoft и Универзитет у Кембриџу, а која се тренутно користи у 17 земаља широм свијета. Ово је алат који ђацима пружа другачији и ближи облик учења, а наставницима даје могућност да похађају додатне обуке, које су доступне на платформи, у вријеме када им одговара. Платформи се приступа помоћу OFFICE365 налога које ђаци и професори користе за Teams апликацију.