У петак, 24. децембра у школској библиотеци одржан је огледни  час из физике на тему „Притисак, хидростатички притисак уз занимљиве експерименте као и заштита од воде и влаге у грађевинарству”, који су припремили професори Милисав Шћепановић и Владимир Поповић заједно са ученицима двојезичних одјељења (Бојана Глигоров, Нађа Драгиша и Марија Поповић из III-Е1 и Мања Драгојевић и Матија Бабић из II-Е2). Час је одржан у одјељењу II-И на енглеском језику.

На самом почетку часа, ученици су дефинисали шта је притисак, а затим уз занимљиве експерименте објаснили хидростатички притисак, као и закон спојених судова. Потом су објаснили процес кружења воде у природи, дефинисали влажност ваздуха и објаснили које материјале користимо у грађевинарству да бисмо се заштитили од воде и влаге. На самом крају часа, ученици су одговарали на занимљива питања о притиску кроз интересантан квиз.

Часу физике присуствовале су професорице Сања Марковић и Николија Свркота, педагогица Гордана Арсовић, помоћница директорице Драгана Радуловић и в. д. директорице Биљана Вучуровић.