У сриједу, 1. децембра 2021, одржан је огледни час из физике професорâ Сузане Вујошевић и Николе Бућковића на тему „Судари ‒ за и против сигурносних појасева” у форми дебате.

Ученици су утврдили знање о сударима и примјени закона одржања. Лена Грујичић, Владана Абазовић и Мартина Драшковић, ученице проф. Бућковића из II-Г, демонстрацијом Њутновог клатна објасниле су сударе и одговарајуће законе одржања. Ученици из II-Д проф. Сузане Вујошевићи подијељени су у два тима. Тим А, који су чинили Ена Кујовић, Балша Бојанић и Огњен Бурић, био је за кориштење појасева и на занимљив начин, употребом закона физике, објашњавао зашто је то важно. Тим Б, који су представљали Теодора Станишић, Антоније Драгојевић и Вук Мудреша, на маестралан начин покушао је да побие ту тврдњу, чак користећи законе физике. Наравно, на крају часа општи закључак је био да су појасеви спасли многе животе и да су битан фактор у безбједности саобраћаја.

Час су, поред ученика из одјељењâ II-Д и II-Г, присуствовале и в. д. директорице Биљана Вучуровић и помоћница Драгана Радуловић.