Свјетски дан планете Земље, 22. април, обиљежен је кроз низ едукативних садржаја у библиотеци школе захваљујући сарадњи Клуба талентованих ученика,  Тима за кључне компетенције у настави и Еколошке секцији.

На самом почетку одушевљење свих присутних изазвали су радови ученика ‒ макета планете Земље коју су направили ђаци Лазар Позојевић и Ђорђије Дуловић и слике на платну које је радила Ирина Илић.

У уводном дијелу предавања, кроз интердисциплинарну презентацију, ученице Ана Томановић и Андреа Калезић упознале су присутне са историјатом планете Земље ‒ од великог праска до данас, као и са утицајем човјека на климу планете. Ђак Матија Бабић објашњавајући вулканске ерупције, промјене у биосфери и вегетацији, сагоријевање фосилних горива, дефорестацију и уништавање вегетације, термалне и нуклеарне електране, експлоатацију руда, ефекат стаклене баште, уништавање озонског омотача, јасно је истакао узроке климатских промјена и указао на њихове посљедице нашу планету.

О 17 циљева одрживог развоја УН, те о еколошком отиску и значају развоја приморског и зимског туризма, говориле су ученице Милена Пипер, Дуња Ђурановић и Мина Брајовић, које су послале поруку да идеја еколошке државе и даље живи, а да сви даљи кораци зависе од нас самих. Оне су такође припремиле видео-запис који приказује како се претходних година обиљежавао Свјетски дан планете Земље код нас, као и лијепе и угрожене предјеле Црне Горе.

Ученице из групе туристичка географија Милица Ђукић и Јана Ђаловић истакле су најљепше предјеле на планети Земљи. Поруке о чувању планете на енглеском, италијанском, руском, француском, шпанском и турском језику прочитали су и ђаци одјељења II-Е2 и закачили их на „дрво жеља” које су направиле ученице Марија Бољевић, Луција Рајковић и Мања Драгојевић. На самом крају присутни су уживали у музици коју је извео ученик Јонас Секуловић на виолини.

Подршку ученицима током рада пружиле су професорице Сања Марковић, Аница Меденица и Љиљана Јовићевић. Догађају су присуствовали професори Сања Огњановић, Маријана Лаковић, Јелена Лучић, Драгољуб Пајовић, помоћница директорице Ана Аранитовић и педагогица Гордана Арсовић.