У понедјељак, 28. новембра, професори Сања Марковић, Љиљана Јовићевић и Драгољуб Пајовић одржали су угледни час о планинама Црне Горе кроз слику и ријеч у одјељењу II-И.

На самом почетку часа одушевљење свих присутних изазвала је ученица Луна Зечевић говорећи стихове о планинама док ју је у позадини пратио видео-запис на ком су били приказани планински масиви Црне Горе. У уводном дијелу предавања, ученице које су водиле програм Слађана Влаховић и Ђорђа Ковачевић, позвале су вође група да извуку поруке које су се налазиле испод шест шешира.  Кроз интердисциплинарну презентацију ученици Елена Видић и Марко Кузмановић појаснили су основне карактеристике планинских области Црне Горе, а Софија Глобаревић и Александар Поповић говорили су о ризицима планинарења преносећи лична искуства. Чланице креативног тима Марија Масловарић и Зоја Поповић представиле су своје радове, слику и макету планине „Комови” и дочарале њене љепоте. Кроз слику и стихове, ђаци Јана Вукмировић, Катја Пејовић и Милица Поповић повезали су фотографије планинских области са стиховима. На значај и развој планинског туризма у Црној Гори и важност заштите животне средине планинских подручја, као стратешких пројеката Црне Горе, указали су  ученици Магдалена Рубежић, Лука Бошковић и Павле Мрдак. Ученици Ђина Шишевић и Петар Табаш говорили су о најзначајнијим представницима биљних и животињских врста планинских вијенаца. Посебну пажњу изазвало је такмичење у квизу, а у завршном дијелу часа ученица Лана Колашинац извела је на флаути композицију „Зов за недостижном љепотом” и кроз музику дочарала љепоте планина Црне Горе.

Часу су присуствовали професори Александра Брновић, Љиљана Батрићевић, Викторија Белада, Аница Меденица, Дијана Цаушевић, Александар Марић, Милорад Влаовић и Митар Кузман, директорица Биљана Вучуровић, помоћник директорице Миомир Брајовић и педагогица Милица Бешовић Љумовић.