У сриједу,  21. децембра, професорица Јулијана Поповић одржала је огледни час „Монокотиледоне и дикотиледоне биљке”.

Сам почетак часа реализован је кроз квиза „Kahoot”, што је ученицима омогућило коришћење савремене технологије у настави и интеракцију. Након тога ученици су подијељени у групе како би извршили задатке. Професорица је обезбиједила хербарски материјал на којем су ученици радили и одређивали врсте, фамилије и припадност монокотиледоним и дикотиледоним биљкама. Свака група имала је своје вријеме за излагање, како би на крају имали свеобухватну цјелину дате наставне јединице. Ученици су говорили о фамилијама главочика, љутића, ружа, нарциса, орхидеја и трава, те њиховим најзначајнијим представницима.

Професорица је извела експеримент са зрнима пасуља и пшенице да би ученицима на живом материјалу приказала јасну разлику између монокотила и дикотила.

Такође је говорила о начину на који ове биљке можемо користити у љековите сврхе и дала упутства шта у том смислу треба урадити када су у питању хајдучка трава, маслачак и бијела рада (чај, уље, облоге, сок, тоник...).

На крају часа ученици су одгледали видео који показује како одрадити експеримент са пасуљем и пшеницом и како јасно уочити разлику између монокотиледоних и дикотиледоних биљака. Такође, и оно што је  веома значајно ‒ како своја теоријска знања могу примијенити.

Часу су присуствовали педагогица Гордана Арсовић, психологица Марија Гошовић, те професори Маријана Лаковић и Драгољуб Пајовић.