Бивша ученица двојезичног одјељења Гимназије „Слободан Шкеровић” Хајдана Тодоровић била је гост на часовима биологије у I-Е1 и I-Е2 одјељењу. Хајдана Тодоровић тренутно је стипендисткиња колеџа „St. Lawrence” у Великој Британији и похађа А ниво програм од три предмета од којих је један биологија.

На почетку часа подијелила је своје искуство са ученицима указујући им на успјех који слиједи након марљивог и упорног рада. Такође, уз помоћ професорице биологије Марије Којић, објаснила је ученицима процес ћелијског дисања на енглеском језику, упућујући их на важност и значај овог процеса за производњу енергије неопходне за раст и развој ћелије, као и живот свих живих бића. Ученици су се упознали са различитим фазама и њиховој смјени у овом процесу, чији резултат јесте претварање енергије ускладиштене у молекулима глукозе или других једињења богатих енергијом  у употребљиву хемијску енергију за наше ћелије.

Хајдана Тодоровић изразила је велику захвалност на прилици да поново осјети радост и топлину бивше школе коју ће увијек у срцу носити.