Nakon obuke nastavnika, prethodne sedmice završena je i online obuka „Prevencija nasilja upotrebom forum teatra“ za 24 učenika/ce iz četiri srednje škole iz Podgorice i Sarajeva.

Nastavnici/e i učenici/e Gimnazije „Slobodan Škerović“ iz Podgorice zajedno s nastavnicima/ama i učenicima/ama Medrese „Mehmet Fatih“ iz Tuzi, Prve gimnazije iz Sarajeva i Gimnazije SSST (School of Science and Technology) iz Sarajeva pohađali su trodnevne online obuke s ciljem izgradnje kapaciteta nastavnika i učenika za rad na promociji nenasilnog ponašanja, nenasilnog rješavanja konflikata i na borbi protiv nasilničkog ponašanja izvođenjem forum teatra. Obuke su vodile Sonja Leštar i Vesna Popović, koje imaju višegodišnje iskustvo korištenja tehnike forum teatar u razne svrhe i koje su osmislile poseban program obuke koji je prilagođen online radu. Do kraja mjeseca učenici i njihovi nastavnici pripremiće forum teatre na teme: predrasude, stereotipi i diskriminacija. 

Obuke su realizovane u okviru regionalnog projekta „Interkulturalnost u obrazovanju“ koji realizuju Udruženje pedagoga Crne Gore, Djeca Crne Gore i Mreža za izgradnju mira iz Bosne i Hercegovine. Projekat se realizuje u okviru Zajedničkog regionalnog programa „Dijalog za budućnost: unapređenje dijaloga i društvene kohezije u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Republici Srbiji i između ovih država“ koji sprovode UNDP, UNICEF i UNESCO, a finansira ga Fond UN-a za izgradnju mira (UN PBF).