U okviru regionalnog projekta „Interkulturalnost u obrazovanju“, u čiju realizaciju je uključena naša škola, prethodne sedmice je završena i online obuka za nastavnike „Obrazovanjem protiv predrasuda“. Obuku je pohađalo 23 nastavnika/ce i stručnih saradnika/ca iz četiri srednje škole iz Podgorice i Sarajeva: Gimnazija „Slobodan Škerović“ iz Podgorica,  Medresa „Mehmet Fatih“ iz Tuzi, Prva gimnazija iz Sarajeva i Gimnazija SSST (School of Science and Technology) iz Sarajeva.

Online obuka je organizovana kako bi nastavnici razgovarali o načinima izgrađivanja uzajamnih odnosa između učenika koji pripadaju različitim većinskim ili manjinskim kulturološkim grupama i, iznad svega, podijelili svoja iskustva u radu s učenicima u okviru svojih škola, ali se i bolje umrežili. Obuke su vodile Katarina Vučinić-Marković, pedagogica OŠ „Vuk Karadžić“ i Vanja Rakočević, pedagogica Gimnazije „Slobodan Škerović“. Uz učenike koji se uveliko pripremaju da stečeno znanje i vještine podijele svojim vršnjacima i nastavnici će do kraja mjeseca realizovati radionice za svoje učenike. 

Pomenuti projekat realizuju Djeca Crne Gore, Udruženje pedagoga Crne Gore i Mreža za izgradnju mira iz Bosne i Hercegovine. Projekat se realizuje u okviru Zajedničkog regionalnog programa „Dijalog za budućnost: unapređenje dijaloga i društvene kohezije u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Republici Srbiji i između ovih država“ koji sprovode UNDP, UNICEF i UNESCO, a finansira ga Fond UN-a za izgradnju mira (UN PBF).