Završna manifestacija 23. po redu Sedmice italijanskog jezika „A ipak još vjetar duva“ održana je u Evropskoj kući. Manifestaciju je organizovala Ambasada Italije, u saradnji s učenicima Gimnazije „Slobodan Škerović“ i Muzičke škole „Andra Navara“. Prisutnima se, u skladu s povodom,  na italijanskom jeziku obratila i direktorica Biljana Vučurović ističući da je italijanski jezik kulturno blago koje prevazilazi geografske okvire.

„To je jezik bogat istorijom. Povezuje nas na razne načine, u različitim oblastima. Pruža nam prilike u svijetu mogućnosti. Želimo da na ovaj način podržimo inicijativu da se italijanski jezik predstavi u Crnoj Gori, ističući njegov značaj u našoj zajednici. Ovogodišnja tema ’Italijanski jezik i održivost’ poziva nas da razmislimo o ulozi jezika u promociji različitih praksi održivosti. Kao školski rukovodilac, ponosna sam što su naše škole u misiji širenja vrijednosti koje se tiču ekološke i društvene odgovornosti, koristeći italijanski jezik kao instrument za prenošenje znanja i saznanja“, poručila je direktorica Vučurović.

Koordinatorka svih aktivnosti učenika Gimnazije u okviru obilježavanja Sedmice italijanskog jezika bila je profesorica italijanskog jezika Sanja Bogojević.