Danas, 23. septembra, u dvorištu Gimnazije zasađene su sadnice voćki ‒  svako odjeljenje dobilo je po jednu sadnicu, pa ih je ukupno 60.

U sađenju su učestvovali brojni učenici, roditelji, nastavnici, građani, predstavnici ekoloških NVO.

U želji da postojeću platformu školskog prostora nadogradimo, a s ciljem da formiramo bio produktivni školski voćnjak s obrazovnim, preduzetničkim i ekonomskim aspektima, članovi Preduzetničkog i Volonterskog kluba Gimnazije „Slobodan Škerović“ (koordinatorke Aleksandrina Vujačić i Vanja Rakočević) osmislili su projekat „Škoćnjak“ ‒ školski voćnjak u dvorištu Gimnazije „Slobodan Škerović”. Parcela (oko 300 m2), koja je bila neadekvatno iskorišćeni dio školskog dvorišta JU Gimnazije "Slobodan Škerović”, zarastao u korov, danima je raščičćavan i pripreman za sađenje.

Planirano je da se taj prostor transformiše u urbani školski voćnjak, koji će se sastojati od stabala karakterističnih za ovo podneblje: iglice, kruške, jabuke, marelice, višnje, nar, smokve, šljive.

Projekat „Škoćnjak“ podržan je u okviru Programa „Podgorička gerila - PGerila”, koji realizuje Centar za mlade – Proactive, uz podršku Direktorata za mlade Ministarstva sporta u Vladi Crne Gore.

Zahvaljujemo DOO „Zelenilo“ i preduzeću „Fidija“, koji su nam pomogli u početnoj fazi čišćenja/ raskrčavanja šiblja i pripreme terena.