Gimnazija „Slobodan Škerović” predstavila je u petak, 13. maja, na 16. Međunarodnom podgoričkom sajmu knjiga i obrazovanja rezultate rada Matematičke sekcije i kluba Ručni rad.

U sklopu predstavljanja, na štandu Gimnazije izloženi su heklani modeli površi hiperboličke ravni, neuhvatljive na papiru, moguće u prostoru. Tako je umjetnost razriješila staru matematičku dilemu: kako učiniti vidljivom hiperboličku ravan! Zahvaljujući polaznicama kluba Milici Laković i Petri Nikolić, prisutni su se mogli oprobati u vještini heklanja, a zainteresovani posjetioci Sajma ponuđeni su heklanim geometrijskim figurama rađenim za ovu priliku. Koordinatorka ove radionice bila je profesorica Mirjana Pješčić.

Klub Ručni rad predstavio se izložbom haljina sa ručno vezenim cvjetovima sa ovog podneblja, a prikazane su i fotografije ovih ostvarenja. Zahvaljujući učeniku i učitelju veza Andriji Mujoviću, kao i veziljama i polaznicama Sofiji Božović, Sari Jovanović, Valentini Lelović i Jovani Martinović, posjetioci su se mogli oprobati i u vezu. Koordinatori kluba Ručni rad su profesori Smilja Vukićević, Sonja Šaković i Marko Spaić.

ZABORAVLJENE VJEŠTINE NA SAJMU Gimnazija „Slobodan Škerović” predstavila je u petak, 13. maja, na 16. Međunarodnom...

Posted by JU Gimnazija "Slobodan Škerović" on Saturday, 14 May 2022