Članice Volonterskog kluba Gimnazije „Slobodan Škerović“ - Varja Vukčević, Katarina Danilović, Ana Koprivica, Anja Misović, Isidora Ivanović, Sara Krpuljević, Najda Bučan, Jelena Martinović, Marijana Kraljević i Anastasija Tomašević pružile su podršku oprganizaciji Festivala roditeljstva PorodicaFest. Festival je održan u podgoričkom parku Kruševac, ispred Dvorca Petrovića, u subotu 12. maja 2018. godine u organizaciji Kreativa Lab i Udruženja Roditelji, a u partnerstvu sa Glavnim gradom Podgorica, Nacionalnom turističkom organizacijom i firmom PGSound.

Veliki broj porodica iz Glavnog grada, ali i okolnih gradova i gradova sa primorja, boravio je tokom cijelog dana u parku uživajući u preko 40 različitih sadržaja. Tokom festivala posjetiocima su se predstavile brojne organizacije i centri koji organizuju programe i aktivnosti namijenjene djeci i roditeljima.

Pored logističke podrške u samoj organizaciji, volonterke su najviše bile zadužene za pomoć u realizaciji kreativno-edukativnih radionica Razvojnog centra i Igračkoteke, programa Udruženja Roditelji.

Udruženje Roditelji i Kreativa Lab ovaj festival organizuju drugu godinu, a u susret Međunarodnom danu porodice koji se širom svijeta obilježava 15. maja. Cilj Festivala je promocija uloge porodice kao temelja svakog društva i njenog značaja za zajednicu i pojedinca.