Polaznici kursa „Kreativno pisanje“ koji, u okviru vannastavnih aktivnosti naše škole, vode profesori dr Maja Sekulović i Radoman Čečović, bili su učesnici na „51. Ratkovićevim večerima poezije“.

„Kreativce“ je činila grupa od šest učenika: Nađa Lalović, Darja Miljanić, Maša Radenović, Anđelika Ivanović, kao i prošlogodišnji maturanti Sofija Kirsanov i Luka Čelebić.

Tokom trodnevnog programa „Ratkovićevih večeri poezije“ oni su bili u prilici da pohađaju radionicu kreativnog pisanja pod nazivom „Susret u kratkoj priči“ koju je vodio prof. dr Zoran Živković. Ovaj eminentni književni stvaralac i dugogodišnji predavač na Filološkom fakultetu u Beogradu govorio je o upotrebi jezika kao dominantnom sredstvu u stvaranju književnog teksta. Takođe, na insistiranje „kreativaca“, riječ se povela i  o „malim i velikim trikovima pisanja kratke proze“. Osim tih akvinosti, naši učenici aktivno su učestvovali na otvaranju autorske izložbe prof. dr Tatjane Burzanović „Himna čovjeku“, koja je posvećena stvaralaštvu indijskog nobelovca R. Tagori.