Početkom marta tekuće školske godine, obrađujući poetiku romantizma, profesorica C-SHB jezika i književnosti Irena Pavlović je s učenicima odjeljenja II-O pripremala ugledni čas na temu zabranjene ljubavi poznatog pjesnika Laze Kostića i Lenke Dunđerski.

Iako zbog novonastalih okolnosti čas nije realizovan u klasičnoj atmosferi, učenici su marljivo radili na obradi pripremljenog materijala. Centralni motiv uglednog časa je upravo video-zapis, u čijem su nastajanju učestvovali svi učenici odjeljenja. Svaki tim je pokazao izuzetan talenat i odgovornost: nosioci glavnih uloga Maša Vuković i Bodin Bojić, zatim naratori priče, tim za montažu, kao i tim za šminku i kostimografiju (čija su imena navedena u odjavnoj špici).

Inspirisani cjelokupnom idejom, a posebno stihovima „Gorskog vijenca", učenici istog razreda  Nina Vukoslavčević i Marko Pavićević kreirali su zaseban video. Nadahnutim kazivanjem odabranih stihova navedenog djela ostavili su utisak pravih profesionalaca i potvrdili vanserijski potencijal za glumu i recitovanje.