Profesor Marko Spaić je s učenicima Tamarom Varagić, Minom Kapidžić, Sandrom Laković, Anom Marković i Brajanom Martićem organizovao ugledni čas u okviru redovnih časova književnosti iz predmeta Crnogorski-srpski, bosanski, hrvatski jezik i književnost.

Tema časa bila je modelovanje lika Ane Karenjine. Učenici su na ozbiljan, neobičan i zanimljiv način prikazali njen lik. Uz profesorovu dirigenciju, bavili su se Aninim portretom, karakterom, odnosom prema mužu, sinu, bratu i njegovoj porodici. Posebno su komentarisali susret s Vronskim i, naravno, bal kod Ščerbackih. Lijepo su objasnili Aninu duševnu borbu kada shvati da je ljubavnica. Napravili su i korelaciju s likom Tatjane Larine iz Puškinovog romana „Evgenije Onjegin”. I na samom kraju dali odgovorili na pitanje: „Zašto je smrt jedino rješenje?” Kroz ovakve časove učenici razvijaju kritičko mišljenje i osposobljavaju se za kvalitetno samostalno interpretiranje književnih djela. Vodili su računa i o ambijentu, u kojem su njihove crne haljine dale posebnu višeznačnu notu.

Času su prisustvovale direktorica škole Zoja Bojanić-Lalović, pedagogica škole Vanja Rakočević, profesorica književnosti Sonja Šaković i bibliotekarka škole Sanja Marjanović.