U okviru projekta „Mistične priče Dunavske zelene rute“, a u dogovoru sa Agencijom za upravljanje zaštićenim područijama Podgorica, postavljeni su novi vidikovci i table u Parku prirode „Komovi“. Gospođa Jasna Gajević, direktorica Agencije za upravljanje zaštićenim područijama Podgorica govorila je u emisiji „Dobro jutro, Podgorice!“ kako je došlo do saradnje sa Gimnazijom „Slobodan Škerović“. Nagrada koju su učenici naše škole (Anastasija Milatović, Jovan Janković i Vasilije Šibalić) sa profesoricom Julijanom Popović Brković prethodne godine osvojili na međunarodnom takmičenju ticala se legendi o Bukumirskom jezeru, pa je upravo to bio podsticaj da se stupi u komunikaciju sa ovom ekipom.

 

Kao produkt zajedničkog rada gore navedenih institucija u Parku prirode „Komovi”, na Bukumirskom jezeru, postavljene su informativne i edukativne table. Na njima se mogu pročitati interesantne i mistične legende o jezeru koje su pripremili nagrađeni učenici naše škole. Takođe, može se naučiti nešto više o geografskim i drugim karakteristikama jezera, ali i upoznati sa pravilima ponašanja u parku.

 

Ovom saradnjim još jednom smo dokazali da je neophodna i krucijalna komunikacija sa lokalnom zajednicom kako bi se doprinijelo unapređenju svih segmenata društva.

Pozivamo vas da dodjete i doživite sve ljepote Parka prirode „Komovi”, koji se nalazi na teritoriji Glavnog grada!