U srijedu, 30. oktobra, u školskoj biblioteci, Udruženje profesora engleskog jezika Crne Gore − ELTAM, organizovalo je radionicu za nastavnike iz Podgorice i okolnih gradova pod nazivom The teacher and the bifocal lens.

Radionicu je vodio nastavnik engleskog jezika iz Ujedinjenog Kraljevstva, Nik Bilbro (Nick Bilbrough), koji je takođe trener i autor priručnika iz engleskog jezika. Nik je i osnivač dobrotvorne organizacije Hands Up, koja okuplja nastavnike volontere iz cijelog svijeta.

Tokom dvočasovne radionice Nik Bilbro upoznao je nastavnike sa svojim dobrotvornim radom u Siriji i Palestini, a zatim im predstavio nekoliko inovativnih metoda koje nastavniku pomažu da sagleda širu sliku u procesu nastave engleskog jezika, što mu omogućava da postane master multitaskinga. Kao zaljubljenik u dramski tekst i pripovijedanje, Nik je iskoristio dramu kao izuzetno korisno sredstvo, kako u predavanju, tako i u učenju engleskog jezika, jer drama aktivira sve vještine u učenju jezika − od pisanja do govora. Drama sama po sebi doprinosi izražajnosti u komunikaciji. Svojim primjerima iz prakse, praćenim video-zapisima, on je pokazao sjajne stvari koje je uspio da ostvari s učenicima. Najsnažniji utisak ipak je ostavila zbirka dramskih tekstova za pozorište Toothbrush and other plays, čiji su autori, glumci i režiseri učenici iz Palestine.