Copyright 2020 - Custom text here

TERENSKA NASTAVA U BIOLOGIJI

U organizaciji Zavoda za školstvo, Gimnazija je bila domaćin, 29. juna, seminaru „Terenska nastava u biologiji“, čiji su voditelji Blaženka Petričević, Marko Karaman i Katarina Todorović.

U uvodnom dijelu obuke Katarina Todorović je prezentovala značaj terenske nastave u biologiji. Nakon toga učesnici su, podijeljeni u grupe i u skladu s urađenim rutama kretanja, dobili zadatke za rad na terenu. Po povratku s terena, grupe su prezentovale sakupljeni prirodni materijal, navodeći značaj i vrijednost učenja u neposrednoj prirodi, kako za učenike, tako i za nastavnike, o čemu svjedoče brojna dosadašnja istraživanja.

Cilj terenske nastave je učenje otkrivanjem u neposrednoj životnoj sredini, razvijanje odgovornosti, kao i kritičkog mišljenja učenika. Istraživanjem biodiverziteta ukazuje se na značaj ugroženih vrsta i zaštite njihovih staništa.

Seminaru su prisustvovali nastavnici i profesori iz raznih krajeva Crne Gore, kao i profesorice naše škole: Sanja Ognjanović, Marija Kojić i Ljiljana Jovićević.

f t g m

Gimnazija „Slobodan Škerović“

Ul. Vaka Đurovića 26

81 000 Podgorica, Crna Gora

Tel: ++382 20 664 044

Fax: ++382 20 667 546

e-mail:

[email protected];

[email protected];