U Gimnaziji „Slobodan Škerović“ i ove školske godine započeli smo sa realizacijom javnih časova, koji se uspješno organizuju proteklih pet godina.

Prvi javni čas fizičkog vaspitanja održan je 26. aprila. Času je prisustvovala i gradonačelnica Podgorice dr Olivera Injac, bivša učenica Gimnazije „Slobodan Škerović”. Svi učenici i akteri nosili su majice s porukom „Stop nasilju, Biram sport” i na taj način se pridružili aktivnostima vezanim za borbu protiv vršnjačkog nasilja. S javnog časa poslata je jasna poruka da mladi ljudi svoje fizičke sposobnosti i karakterne osobine kao što su smjelost odvažnost i samopouzdanje treba da pokažu na sportskim terenima i pretoče ih u sportske pobjede, njegujući toleranciju i poštujući sportskog protivnika u pobjedi i porazu.  Primjer tome su svakako i promoteri ovog časa: Marija Jovanović i Sonja Barjaktarović, vicešampionke Olimpijskih igara, i Predrag Radošević, osvajač titule profesionalnog prvaka svijeta u verziji WBU. Demonstratori na času bili su: Ivona Pavićević i Matea Pletikosić reprezentativke Crne Gore, osvajačice medalje na Svjetskom prvenstvu. 

Aktiv fizičkog vaspitanja je tokom sedmice organizovao niz javnih časova: takmičenje u stonom tenisu, predavanje Nikole Šaranovića, dvostrukog učesnika Olimpijskih igara u streljačkim disciplinama, vožnja bicklom i trčanje brdom Gorica.