Danas je u svečanoj sali gost Gimnazije bila rukometašica Jovanka Radičević − najbolje krilo svijeta, tri puta proglašena za najbolje desno krilo na svijetu, dobitnica olimpijske medalje, koja joj je i najdraža u karijeri, proglašena za najbolju rukometašicu na prostoru bivše Jugoslavije.

Proslavljena rukometašica pričala je o svojim iskustvima, koliko je žrtvovala da bi bila uspješna, da iza nje stoji veliki rad, disciplina, mnogo odricanja, mnogo pobjeda i poraza, iz kojih je uvijek dobijala korisne životne lekcije. Rekla je da je sport naučio da ide samo naprijed i da nikada ne odustaje, da je život borba i poručila učenicima da uvijek  daju 100% sebe i rezultati će neizostavno doći.

Zatim je odgovarala na pitanja učenika, koje je zainteresovala njena uspješna sportska karijera i životna priča. Snažna, energična, ambiciozna Jovanka gotovo je održala motivacioni govor s porukom da treba postaviti sebi cilj, slijediti ga svom silinom volje i vjerovati u njega. Učenicima je poručila da je moguće biti uspješan na dva kolosijeka i da škola treba da bude prva i najznačajnija karika na tom putu, jer iza svakog uspješnog sportiste stoji i respektabilno znanje.