Modna revija ručno oslikanih haljina učenica i učenika podgoričke Gimnazije „Slobodan Škerović“ i podgoričke SSŠ „Spasoje Raspopović“ održana je 21. marta u svečanoj sali Gimnazije „Slobodan Škerović“.

Svoje originalne kreacije predstavili su: Nada Jovović, Staša Šoškić, Lucija Drenovac, Anđela Petričević, Ana Đuranović, Andrijana Stantić, Milica Šuškavčević, Gaja Barović, Anastasija Bulajić, Berta Berišaj, Anamarija Đonaj, Natalija Vujošević, Snežana Šekularac, Nikolina Vukčević, Amanda Berišaj, Miljana Racković, Sunčica Sredanović, Anja Pavićević, Tara Rakočević, Kristina Dabović, Teodora Vukašinović i Radun Bakić. Manekenke su obilježile Svjetski dan osoba s Daunovim sindromom noseći različite čarape, pokazavši empatiju za različitost. Učenice obje škole osmislile su i šminku i frizure.

Manifestacija je počela recitovanjem stihova Federika Garsija Lorke iz pjesme „Narcis” koje je govorila Ema Bahtijarević i „Sanjarija” Tina Ujevića koje je kazivao Vladimir Laković. Doživljaj je upotpunio Marko Pavićević na gitari. Na kraju večeri školski bend otpjevao je numeru britanskog sastava „Queen” ‒ „Don’t stop me now”. Voditeljka programa bila je Anđela Oluić.

U organizaciji ovog događaja sudjelovale su profesorice: Marina Banović-Džuver, Danijela Stijepčević-Laušević, Marija Stanković iz SSS „Spasoje Raspopović” i Gordana Trebješanin, Maša Jovović, Sanja Marjanović i Darja Šćepanović iz Gimnazije „Slobodan Škerović“.

Direktorica Gimnazije „Slobodan Škerović” Zoja Bojanić-Lalović kazala je da je ovaj projekat jedan od načina da učenici „izađu iz učionica i da im kroz saradnju, ne samo međunarodnu, već i onu s lokalnom zajednicom, omogućimo da ispolje svoju kreativnost, inovativnost, da se izraze”. Ona je prisutne upoznala s mnogobrojnim aktivnostima u našoj školi: „Od dobro organizovanih kreativnih časova preko recitala, književnih večeri, kulturnih događaja, koncerata, tako da u narednom periodu planiramo puno toga – Dane specijalističkih odjeljenja, mjuzikl ‚Briljantin’, koji okuplja više od 50 sjajnih učenika koji istovremeno plešu, pjevaju i govore dramski tekst. Antologiju poezije i Antologiju proze naših učenika predstavićemo na Sajmu knjiga i obrazovanja. Imamo i Dane otvorenih vrata, kada će roditelji imati mogućnost da prisustvuju časovima kod naših profesora, kao i promociju Gimnazije za osnovce.”