U periodu od 25. do 26. maja 2019. god. uprava Gimnazije „Slobodan Škerović” i predmetni profesori boravili su u Beranama u radnoj posjeti Gimnaziji ,,Panto Mališić”.

Cilj posjete je razmjena iskustava profesora podgoričke Gimnazije koji rade u specijalističkim odjeljenjima i kolega iz Berana.

U ime domaćina sve prisutne  pozdravio je  g-din Sveto Lutovac, direktor škole, i u kratkoj prezentaciji približio nam rezultate  rada njihove škole.  U ime Gimnazije „Slobodan Škerović” obratila se g-đa Zoja Bojanić-Lalović, direktorka škole, koja je predstavila školu i postignute rezultate u periodu od 2016. do 2019. god.

Potom su predmetni profesori iz obje škole, u vidu PP prezentacija, istakli rezultate rada sa đacima kako u učionici tako i u vannastavnim aktivnostima. Konkretna priča odnosila se na iskustvo predmetnih profesora koji predaju u specijalističkim odjeljenjima Gimnazije „Slobodan Škerović”. Svaka prezentacija potkrijepljena je argumentima, pa se razvila i zanimljiva debata. Kolege iz beranske Gimnazije takođe su zainteresovane za uvođenje specijalističkih odjeljenja, pa im je naše iskustvo bilo korisno.

Sljedećeg dana druženje je nastavljeno obilaskom kulturno-istorijskih spomenika i prirodnih ljepota, a profesori naše škole bili su i gosti na maturskoj večeri Gimnazije „Panto Mališić”.