Drugi dan Sajma Gimnazija je obilježila radionicom „Stilske vježbe” koju su pripremili profesori Aleksandra Brnović i Dragoljub Pajović.

Početna tačka radionice je bila Kenoova zbirka u kojoj je jedna ista priča ispričana na devedeset devet različitih načina. Učenici su dobili osnovnu priču i po dvije varijante kako bi se upoznali sa mogućim tehnikama pisanja.

Nakon iščitavanja Kenoovih varijacija, učenicima je dat odlomak iz romana „Puna života” američkog pisca Džona Fantea. Radionica je poslužila kao  idealna prilika da se učesnici  zainteresuju za Fanteovo stvaralaštvo, ali i da pokažu kreativnost stvarajući sopstvene tekstove.  Gimnazijalce su, rame uz rame, pratili učenici Osnovne škole „Oktoih”. Osnovci su pokazali zavidni talenat i sposobnost za timski rad. „Slobodan stih”, „Ja pa ja”, „Negacija”, „Kolebanje” - teme su koje su  sa zadovoljstvom obrađene u toku današnjeg dana.

 

RDIONICA „STILSKE VJEŽBE” NA SAJMU KNJIGA Drugi dan Sajma Gimnazija je obilježila radionicom „Stilske vježba” koju su...

Posted by JU Gimnazija "Slobodan Škerović" on Wednesday, 29 September 2021