U skladu s novogodišnjim praznicima i lijepim običajima darivanja, naši učenici i njihovi profesori pripremili su niz humanitarnih aktivnosti.

U ponedjeljak, 25. decembra, stručni aktivi stranih jezika (engleski, italijanski, francuski, ruski, njemački i španski) organizovaće novogodišnji bazar. Na bazaru će biti izloženi suveniri, slatkiši i nacionalna jela zemalja koje će predstavljati. Bazar će biti otvoren u jutarnjoj smjeni od 9h do 11h i u popodnevnoj od 15.30h do 17.30h u glavnom holu Škole. Cjelokupni prodajni asortiman, koji će biti dostupan po simboličnim cijenama, napravili su naši učenici, uz pomoć svojih predmetnih profesora i domara. Polovinu sakupljenog novca doniraće u humanitarne svrhe, a pola će uložiti za potrebe stručnih aktiva stranih jezika. Pozivamo vas da se kupovinom nekog suvenira ili slatkiša pridružite ovoj akciji, da bismo svi zajedno poslali poruku o značaju solidarnosti i nesebičnog darivanja.

U istom duhu, u utorak, 26. decembra, u 12h, tri učenika naše škole će sa svojim profesoricama likovne umjetnosti Gordanom Trebješanin i Mašom Jovović posjetiti Dječju bolnicu, gdje će malim pacijentima uručiti skromne novogodišnje poklone, koje su pravili naši učenici, i poželjeti im brzo ozdravljenje.

Kreativnost i posvećenost naših učenika, koji nesebično ulažu svoj trud, kao i svoja znanja i vrline, dobiće potvrdu i u originalnom i zanimljivom projektu “Pjesmarice”, koju su recitatori snimili u DAISY formatu za štićenike Resursnog centra. Skup odabranih poetskih tekstova u obliku audio knjige, nazvanih „Poljem se vija”, koje će moći da koriste djeca s posebnim potrebama, biće svečano uručen u petak, 29. decembra, u 10h, u Resursnom centru. Osim recitatora, svoj doprinos ovoj humanoj aktivnosti dali su Preduzetnički klub i Informatička sekcija Gimnazije “Slobodan Škerović”. Koordinatori ovog projekta su profesori naše škole Sonja Šaković, Mladen Janković i Darja Šćepanović.