Organizacija crnogorskih studenata u inostranstvu (OCSI) objavljuje Konkurs za učešće u projektu „Mreža mozgova“ koji će se sprovoditi u periodu od oktobra do kraja decembra.

„Mreža mozgova“ je projekat u sklopu koga će za polaznike biti organizovana web predavanja iz oblasti prema kojima je iskazano dominantno interesovanje od strane izabranih aplikanata.

Termini predavanja će biti naknadno određeni.

Konkurs je otvoren za ambiciozne, kreativne i talentovane učenike 2. 3. i 4. razreda srednje škole.

Predavanja će voditi izvrsni studenti iz inostranstva, sa svjetski priznatih obrazovnih ustanova, a po unaprijed određenom planu i programu. Oni će kroz predavanja nastojati da vjerodostojno predstave i odslikaju oblast kojom se bave, kroz pojašnjenje osnovnih teorijskih principa i demonstraciju praktične primjene uz upotrebu savremenih softverskih tehnologija karakterističnih za određenu oblast, te prenesu svoja međunarodna akademska iskustva.

Ciljevi projekta su mnogostruki: podizanje svijesti o važnosti  akademskog usavršavanja, unapređenje znanja i vještina polaznika, predstavljanje aktuelnih trendova u obrazovanju i nauci, karijerna orijentacija, informisanje polaznika o mogućnostima studija u inostranstvu-usmjeravanje ka adekvatnim, kvalitetnim i kompetitivnim obrazovnim programima, povezivanje izuzetnih učenika u Crnoj Gori sa njihovim starijim kolegama u inostrastvu, razvijanje kulture mentorstva, participacije i promocija saradnje.

Po okončanu, za polaznike projekta će biti upriličen prijem na Zimskoj Skupštini OCSI, gdje će studenti iz inostranstva i polaznici imati priliku da se upozanaju, povežu, umreže, razmijene iskustva i infomacije.

Uslovi za prijavu: - Učenici crnogorskih srednjih škola ili crnogorski srednjoškolci u inostranstvu iz drugog, trećeg i četvrtog razreda.

Proces prijavljivanja:

Prijavljivanje se obavlja popunjavanjem formulara na stranici: https://forms.gle/8WBEBgM8de2TcP4R7

Potrebna dokumentacija: Skenirane kopija svjedočanstava iz srednje škole, motivaciono pismo (max. 300 riječi) opcionalno kopije dodatnih nagrada/sertifikata

Prijave na konkurs su otvorene do 11.10.2019 u 23:59