U biblioteci Gimnazije „Slobodan Škerović”, direktorica Zoja Bojanić-Lalović i glavni i odgovorni urednik  međunarodnog naučnog časopisa za istraživanje medija i društva „Medijski dijalozi“ dr Mimo Drašković potpisali su Memorandum o saradnji.

Tom prilikom upriličen je razgovor s učenicima i profesorima Gimnazije o značaju medijske pismenosti u savremenom društvu. U zanimljivoj razmjeni iskustava o odnosima prema medijima učestvovao je i dr Mirko Jakovljević, komunikolog, saradnik časopisa„Medijski dijalozi“.

Redakciju „Medijskih dijaloga” čine istaknuti stručnjaci iz Crne Gore i inostranstva i to je ujedno prvi i jedini časopis u Crnoj Gori koji izučava medijske fenomene, pojave i procese na naučnom nivou. Memorandum o saradnji potpisan je radi dalje afirmacije medijske pismenosti u našem obrazovnom sistemu, a s obzirom na to da se časopis bavi istraživanjem medija uopšte i mogućnostima primjene savremenih razvojnih medijskih tendencija u Crnoj Gori, kroz ovu saradnju će se podići nivo kulturne i medijske svijesti učenika Gimnazije, naročito onih koji izučavaju izborni predmet Medijska pismenost.