U okviru „Otvorenih dana”, nacionalnu kalibracionu laboratoriju Zavoda za metrologiju posjetila  je  grupa učenika  Ie1 i Ie2 odjeljenja s profesorom Vladimirom Popovićem.

Učenici su obišli  laboratorije za oblast metrologije mase, dužine, temperature, pritiska, električnih veličina, zampremine, kao i vremena i frekvencije, gdje su mogli da vide državne etalone i da prisustvuju jednostavnijim postupcima mjerenja.

 „Otvoreni dani“ organizuju se u okviru proslave Svjetskog dana metrologije, koji se obilježava 20. maja, u više od 80 država. Svjetski dan metrologije 2019. obilježava se temom „Međunarodni sistem jedinica – suštinski unaprijeđen“. Tema je odabrana u skladu s odlukom kojom je Generalna konferencija za tegove i mjere, 16. novembra 2018, potvrdila jednu od najvećih promjena Međunarodnog sistema jedinica (SI) od njegovog usvajanja. U izmijenjenom Međunarodnom sistemu jedinica, kilogram, amper, kelvin i mol biće redefinisani u pogledu konstanti. Navedene promjene stupiće na snagu 20. maja 2019, na dan obilježavanja Svjetskog dana metrologije.