Матуранти наше школе су у петак, 16. фебруара 2024. године, посјетили 11. смотру Свеучилишта у Дубровнику. Ученици су из прве руке сазнали информације које су им битне за будуће студије, могли су чути представљања различитих одсјека, попут Поморског, Одсјека за економију и пословну економију, Одсјека за електротехнику и рачунарство, Одсјека за комуникологију и многих других. Осим тога, имали су прилику да се информишу и о многим додатним активностима које УНИДУ пружа студентима, као што су стручне праксе, ЕРАСМУС+ програм мобилности, о смјештају у  Студентском дому и студентском животу који им предстоји.

Матуранти су имали на располагању и слободно вријеме да прошетају чувеним дубровачким Страдуном, омиљеним шеталиштем свих посјетилаца који дођу у овај град, обиђу зидине града и оживе сцене из чувене серије „Игре престола“, те провјере истинитост легенеде о „пијаном камену“ на зиду Фрањевачког самостана.

Посјета је реализована у пратњи професора Неле Дубак, Љиљане Батрићевић, Кристине Радовић, Жељка Радуловића, Зорана Пејовића и психологице Тамаре Тањевић.